Thursday, February 17, 2005

Kuoppaneule valmistui!

Voi tätä ilon ja onnen päivää! Kuoppaneule on valmis. Loppujen lopuksi sen viimeisteleminen oli ihan pikku juttu. Pari iltaa siihen meni, ja tässä ihanainen mieheni poseeraa kuoppis yllään:

Valmis kuoppaneule
Kuoppaneule
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 ja 4
Ohje: Novita 2/00, malli 62


Kuvittelin, että kuoppaneuleen valmistuminen tuottaisi helpottuneet fiilikset, mutta olin väärässä. Nyt tuntuu lähinnä tyhjältä. Katselen orpona muutamaa keskeneräistä neuletyötäni ja mietin, minkä projektin viimeistelisin seuraavaksi. Eilen illalla yllätin itseni kaivamalla esiin Novita- ja Moda-lehdet. Selailin niitä levottomana, kunnes tajusin etsiväni uutta mallia miehelle toteutettavaksi. Kun yhdestä piinaavasta ikuisuusprojektista pääsee eroon, niin ei kun vain seuraavaa etsimään! :D

Miehelle on varsin hankala löytää sopivaa neulemallia, sillä vaatimukset ovat tiukat. Ehdottomien EI-juttujen (V-kaula-aukko, palmikot) lisäksi on monia lievempiä kieltoja. Loppujen lopuksi päädyn etsimään aina jotain kivaa perusneulemallia, mutta eihän sellaisia ole! Höh! Ei auta muu kuin jatkaa lehtien selailemista.

The monster is ready!

Oh, I'm so happy I could cry! The hidious monster is ready, and it turns out it's not hidious at all. It's wonderful. Finishing it was a piece of cake. Here's my husband (the loveliest man on the planet, by the way) wearing his brand new sweater.

Valmis kuoppaneule
Grey sweater for my husband
Yarn: Novita 7 veljestä
Needles: 3,5 and 4
Novita 2/00, pattern 62


After a while the happiness wore off. The only thing on my mind was: "Well, what's next?" I started reading Novita and Moda magazines, trying to find a new project to start. I guess I can't live without knitting sweaters for my husband.

Finding a good pattern for him is not the easiest thing on earth. There are some ground rules which can't be ignored. A "V" neckline is a definite no-no. So are all Aran and Celtic patterns that I adore. And these are not the only rules. That's why I'm always trying to find a good basic pattern for him, but there aren't any! Sigh!

11 Comments:

At 10:06 am , Blogger Susanna said...

Tosi hieno tuli!
Miehille on kyl aika huono ohjetarjonta, mun pitäs kans löytää joku ohje äitin miehelle, mutta vaikeeta on. Ehkä teen sille vaan lapaset :D

 
At 10:25 am , Anonymous Petskin said...

Hieno neule hanitsu <3
Onko tuo ihan vaan sillai kolme oikein, kolme nurin ja sitten tietyn kerrosmäärän jälkeen vaihdetaan? Vai onko siinä lisäyksiäkin jossain?
Voisin itsekin jotain aloitella tekemään. Mielelläni otan vastaan varsinkin Pieruskille neulottavistä vinkkejä. Ehkä joku paita. Tai huppari. Tai takki.tai jotain.
Täällä olisi muuten pari onnetonta tilkkua+ kassillinen 10x10 tilkkuja ja vielä sitä 7-veljestä lankaakin tulossa sinne päin. Jos kirous joskus katoaisi ja tavattaisiin.

 
At 11:36 am , Blogger Kati E said...

Onpas tosi upean näköinen paita! Wautsi! :)

 
At 12:56 pm , Blogger Lape said...

Hienoa, yksi murheen kryyni tehty... ja hienohan siitä tuli...

itse asiassa itseltä löytyisi kätköistä oma myrheenkryyni, kyseessä on äitini lammaspaita... elikäs kirjoneuletta, ei paljoo puuttus, mut ei oo kyl 4v kiinnostanu tippaakaan... "pikku" ongelmia eri neuleiden tiheyksien kanssa?

Miun mies on niin pieni että kaikki kohokuvioiset saa sen näyttämään lähinnä hassulta... kivoja kirjoneuleitakaa ei oikein löydy, mies on pojan kokoinen muttei tyylinen? me ollaankin varsin hassu pari, mä oon toistaseksi samanpitusena vaikutanu vieressä lähinnä norsulta.... mutta tämähän ei juuri liittynyt tähän... miesten malleja on vähän ja ne vähät on mallia yli viiskymppisille... *höh*

nyt kutkutta kovin kaarrokeneule, taidankin aloittaa sellaisen heti hamsterikauden loputtua, kunhan saan langat hankittua.... *nuo aiemmin esitellyt kun oli niiiin hienoja :D*

 
At 5:38 pm , Anonymous Anonymous said...

Onpa mageennäköinen neule! Ja tervetuloa bloggailemaan, koitin jo aiemmin laittaa sulle viestiä muttei tää blogger hyväksynyt mua syystä tai toisesta viestittelemään (lue: en tainnut osata käyttää tätä vaan oikke) ;-D
-Terde

 
At 9:26 pm , Blogger Ninni said...

Jee! Upee. Hauska.
Mulle on käyny monta kertaa niin, että kun joku työ tai neulominen yleensä tökkiin, niin valittelen sitä blogissa ja pian huomaan, että homma on edennyt ja työ valmistunut.

 
At 12:10 am , Anonymous Eppe said...

Onpa mahtavan näköinen neule! Wow! Muutkin on kyllä hienoja, mutta on kyllä hienoin (tähän mennessä ;))

 
At 11:04 am , Anonymous Sanni said...

Wow! Go kuoppaneule!

Olet muuten saanut tartutettua tuon neulomiskuumeen tännekin. Innoittamanasi jatkan nyt viimein tyttären palmikkoneuletta. Siinä on molemmilla puolille tullut karmea palmikkokämmi. Mutta aatellas, minäpä vain neulon sen valmiiksi siitä välittämättä! :)

 
At 11:56 pm , Anonymous MaryB from Rhode Island said...

I love the stich pattern in the black sweater. Does anyone have the stitch pattern in English?
Your work is wonderful. I wish I could find a translator for the site!

 
At 9:00 pm , Blogger Christine said...

I'm also intrigued by that sweater and wish I could get ahold of the pattern.

 
At 5:11 am , Blogger kelli ann said...

stunning!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home