Thursday, February 17, 2005

Arkistojen aarteita, osa 2

On tullut aika kurkistaa uudestaan sängyn alla majailevaan neulelaatikkoon. Tänään esittelyyn pääsevät erilaiset palmikkoviritelmät. Jo vuosia sitten aloin haaveilla täydellisestä palmikkoneuleesta. Etsin lehdistä ja kirjoista ohjetta, joka olisi täynnä erilaisia palmikoita ja ristikkokuvioita. Aina välillä vastaan tuli lähes täydellinen malli, mutta mikään löytämistäni ehdokkaista ei tuntunut olevan se palmikkoneule.

Isot palmikot
Paksut palmikot
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4,5 ja 6
Ohje: Novita 1/00, malli 28


Ihan ensimmäiseksi neuloin tällaisen peruspalmikkoneuleen itselleni. Isoilla puikoilla ja paksulla langalla valmista tuli hetkessä. Valitettavasti viimeistelyvaiheessa sattui sellainen moka, että kaula-aukosta tuli tiukka. Aivan liian tiukka. Siis lähestulkoon hirttosilmukkamaisen tiukka. Siksi olen pitänyt tätä neuletta vain kerran. Minun pitäisi purkaa kaulus ja neuloa se uudelleen, mutta kun ei kerta kaikkiaan huvita.

Sininen palmikko
Sininen palmikkovillatakki
Lanka: Novita Merino
Puikot: 4
Ohje: Kotiliesi 8/01


Ihastuin kovasti tähän Kotilieden malliin, vaikka se ei olekaan yhtään minun tyyliseni. Kuvassa se näytti kuitenkin niin suloiselta, että otin riskin, ostin pussillisen Merinoa ja ryhdyin tuumasta toimeen. Lopputuloksesta tuli ihana. Korvasin alkuperäisen ohjeen vetoketjun napeilla, sillä minun kärsivällisyyteni ei riitä vetoketjun kiinnittämiseen. Nappiratkaisu oli erittäin hyvä, ja tätä villatakkia olen pitänyt todella paljon. Enää se ei kuulu suosikkivaatteisiini siitä yksinkertaisesta syystä, että se on ihan liian pieni. Joko se on kutistunut tai sitten minä olen leventynyt. Valitettavasti veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Palmikkosukat
Palmikkosukat

Masennuksen syövereissä en pystynyt neulomaan mitään muuta kuin tilkkuja. Kun masennus alkoi vähitellen helpottaa, lähdin tutustumaan neulemallien maailmaan uudelleen pikkuruisten vauvaneuleiden avulla. Palmikko-orientoituneena ihmisenä ihastuin kovasti näihin pieniin palmikkovartisiin sukkiin. Neuloin neljät sukat peräjälkeen, ja nämä viidennet jäivät kesken. Taisin kyllästyä yhden ja saman mallin tahkoamiseen, mutta epäilemättä nämäkin vielä valmistuvat, kunhan ystäväpiiriin vain saadaan lisää syys- tai talvivauvoja.

Keskenerainen palmikko
Keskeneräinen palmikkoneule

Entä sitten se täydellinen palmikkoneule? Sitä ei ole vieläkään löytynyt, mutta koska kyllästyin etsimiseen, aloitin yllä kuvassa näkyvän palmikkohässäkän. Tämä keskeneräinen projekti oli pitkään unohduksissa, kunnes blogin aloitettuani muistin, että ha-haa, minullahan on jossain melkoinen määrä palmikkoa kassiin sullottuna. Pienen etsiskelyn jälkeen kassi löytyi makuuhuoneen kaapista. Nyt keskeneräinen palmikkoneule odottaa tuolla sohvalla jatkajaansa. Katselen sitä tässä lähipäivät ja mietin, jatkanko vai puranko tilkkulangaksi.

5 Comments:

At 3:18 pm , Blogger Susanna said...

Voih, palmikkoneuleet ovat kyllä aina niin ihania... Paljon olet kaunista tehnyt vuosien varrella!

 
At 4:32 pm , Anonymous Anonymous said...

Oi mitä palmikkoita! Saisko Merinosta tehdystä lisää kuvia?
Mun haaveissa on ollut pitkään luonnonvalkoinen, niukkalinjainen mutta reilunmittainen tiivis ja lämmin palmikkoneuletakki, jossa olisi muhkeat kaulukset - ohje mielellään ihan på suomeksi, kiitos. Täydellistä mallia ei ole vielä tullut vastaan, ja olen liian arka suunnittelemaan itse tai soveltamaan jotain "ihan kivaa" mallia. Vinkkejä otetaan vastaan! -niki

 
At 8:04 pm , Blogger Kristel said...

Ihanan näköinen tuo sininen Merino -neule! Samoin tuo valkoinen keskeneräinen neule on juuri sen tyyppistä palmikkoa, joka minun silmääni viehättää. :)

Totesin juuri taannoin neulekirjoja selaillessani, että ensi talveksi voisi suunnitella ja toteuttaa ihan oman Aran-neuleen perinnekuvioilla... Pelkään vaan ettei minun visuaalisella silmälläni saa niin tasapainoista lopputulosta kuin oikeat perinneneuleet.

 
At 8:17 am , Blogger Kati E said...

Onpas hienoja palmikoita! Ja ihanat nuo pienet palmikkosukat. :)

 
At 3:43 pm , Blogger Paumau said...

Olen jo monta kertaa aikonut kommentoida ihania neuleitasi, nyt on ihan pakko... Aivan upeita palmikoita! Itsekin etsiskelen "sitä täydellistä" palmikkoneuletta, yhden aika likellä sitä olevan jo löysinkin Elsebeth Lavoldin Viikinkineuleet-kirjasta. Oletko tutustunut? Jos et ole, suosittelen ehdottomasti!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home